2011. szeptember 8., csütörtök

A vélemény-hatalom dolgozik

Hallottátok? Egy statisztika szerint közel négyszáz milliárd dollárnyi kárt okoz évente a kiberbűnözés. Ki olyan hülye hogy ezt elhiszi?
Sajnos nagyon is sokan. Persze akinek van halvány fogalma a témáról, az nem hiszi el, de akinek nincs, annak nincs oka kételkedni benne, hisz ha ezt mondja a média, akkor ez így igaz. Ez is a globális vélemény-hatalom működésének egy nagyon szép példája.
Mostanában ugye a "hacker" az aktuális közellenség, ahogy picit régebben az arab terrorista volt. Akkoriban az olajat akarták megszerezni, most pedig, mivel a világhatalom látja, hogy az interneten egyre inkább terjed a szabad információ, többek között RÓLUK (amit nem engedhetnek meg, az embereknek nem szabad tudniuk a világhatalom létezéséről), ezért most az az elsődleges cél, hogy az internetet kontrollálni lehessen. Viszont ha egyszerűen csak törvényben bevezetnék, az nagy ellenállást keltene, ezért aztán rendeznek egy csomó kamu-incidenst (ld. Anon, Wikileaks, LulSec, stb), meg a fentiekhez hasonló kamu statisztikákat csináltatnak, hogy amikor tényleg bevezetésre kerül a korlátozás, az emberek úgy fogadják el, hogy az szükségszerű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése